Lacoste (yritys)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lacoste
Yritysmuoto Yksityinen yhtiö
Perustettu 1933
Perustaja René Lacoste, André Gillier
Toimitusjohtaja Michel Lacoste
Kotipaikka Pariisi, Ranska
Tuotteet vaatteet, kengät, aurinkolasit, kosmetiikka, tekstiilit, asusteet
Henkilöstö 8 500 (2019)[1]
Kotisivu www.lacoste.com

Lacoste on ranskalainen vaatetusalan yhtiö, jonka perusti tennispelaaja René Lacoste vuonna 1933. Vuonna 2019 yhtiöllä oli 1 100 myymälää ja 8 500 työntekijää.[1]

Yritys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lacosten tunnetuin tuote on pikeepaita, jonka René Lacoste suunnitteli vaihtoehdoksi tennispelaajien siihen asti käyttämien kauluspaitojen tilalle.[2] Niiden ensimmäinen kultakausi oli 1980-luvulla, jolloin paitojen suosion takia ne nousivat maailman kopioiduimpien tuotteiden joukkoon. Merkki onkin yksi eniten piratismista kärsiviä vaatevalmistajia.

2000-luvulla Lacosten suosio lähti uuteen nousuun. Nykyään se on erityisesti nuorten suosiossa. Tällä hetkellä merkin pääsuunnittelijana toimii Christophe Lemaire.[3] Lacostella on neljä erilaista vaatemallistoa (Club, Sportswear, Sport ja !) sekä miehille että naisille, ja lisäksi se on laajentanut tuotantoaan myös aurinkolasien valmistukseen, kenkiin, kosmetiikka-alalle, lasten vaatteisiin sekä kodin tekstiileihin. Viime vuosina Lacosten suosio on noussut varsinkin nuorten miesten keskuudessa, ja valkoiset Lacosten jalkineet ovat muotimaailmassa käytettävä käsite.

Lacoste on näkyvästi mukana urheilumaailmassa – tenniksen lisäksi golfissa ja purjehduksessa. Tunnetuimpia Lacosten tuotteita käyttäviä urheilijoita ovat tennispelaajat Novak Đoković ja Dominika Cibulková sekä golfaaja Colin Montgomerie.

Lacosten pikeepaita

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lacoste tunnetaan vuonna 1933 luodusta krokotiililogostaan, joka viittaa René Lacosten lempinimeen Krokotiili. Logo on muotimaailman tunnetuimpia merkkejä.

Lacostella oli pitkäaikainen riita honkongilaisen Crocodile Garments -yhtiön kanssa logon ja vaatteiden takia. Molemmat käyttävät krokotiililogoa. Crocodile Garments käyttää krokotiililogoa, joka katsoo vasemmalle, ja Lacoste käyttää krokotiililogoa, joka katsoo oikealle. Yhtiöt taistelivat logo-oikeuksistaan Kiinassa vuonna 2003, ja taistelun voitti Crocodile Garments. Yhtiö kuitenkin suostui vastineeksi muuttamaan hieman logoaan.[2]

lacoste -logo

Liikkeet Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b About lacoste.com. Viitattu 31.1.2021. (englanniksi)
  2. a b Crocodile tears end logo fight CNN Business. 2003. Viitattu 18.2.2018.
  3. New York Fashion Week: Christophe Lemaire revamps Lacoste The Telegraph. 2009. Viitattu 18.2.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.